Vista Maris | by Welcome in

Tholen

Tholen 

Welcome in… Tholen. Een stad op het eiland Tholen, in de gemeente Tholen! Hoe leuk is dat? Het eiland is zeker de moeite waard om eens te bezoeken, waarbij je de stad niet over mag slaan. We vertellen je graag meer over wat er allemaal te doen is!

Historie Tholen

Waar staat Tholen om bekend? De stad Tholen heeft een boeiende en rijke historie, en dat is te zien! De plaats ontstond in de 13 e eeuw en net als veel andere historische steden, kreeg het de kenmerkende stervorm door de voormalige stadswallen. Loop je door de stad, dan zul je nog veel elementen uit de middeleeuwen terug kunnen zien, zoals historische gebouwen, het stadhuis, de Onze Lieve Vrouwekerk, de Grote kerk en de typische straatjes. Sla de Venkelstraat vooral niet over!

Eiland Tholen

Tholen is een voormalig eiland in de provincie Zeeland, dat samen met het voormalige eiland Sint Philipsstad deel uitmaakt van de gemeente Tholen. Het is omgeven door wel zeven verschillende wateren: de Krabbenkreek, het Mastgat, het Keeten, de Oosterschelde, de Eendracht, het Schelde-Rijnkanaal en het Zoommeer. Verken deze prachtige natuur op de fiets en geniet van het prachtige uitzicht over het water. Wist je dat er slechts één stoplicht is op het hele eiland? Als dat geen teken is van ultieme rust… Liever met de benenwagen? Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet. Met behulp van het wandelnetwerk kom je langs stille boerenlandpaden, unieke uitzichten en authentieke dorp kernen. Je kunt uiteraard ook zelf op ontdekking gaan. Het is een echt wandeleiland!

Wat te doen in Tholen

Ben je toevallig op dinsdag in de stad Tholen? Dan kun je in de ochtend de weekmarkt bezoeken. Hier kun je heerlijk struinen langs allerlei kraampjes. Ben je hier niet op dinsdag? Geen probleem. Snuffel wat rond bij kringloopwinkel OverThollig. Zoek je liever het avontuur op? Eén van de meest bijzondere ervaringen die je hier kunt meemaken is een ritje mee aan boord van de Skyshark. Je gaat onder water en zwemt als een torpedo naar je doel. Met een enorme sprong van wel zes meter hoog spring je boven het water uit en voel je je zo vrij als een vogel.
Wat is er nog meer te doen in Tholen? Tank je auto eens bij Tholen Slagharen. En nee, dan bedoelen wij niet het attractiepark. Dit is een tankstation en is een begrip in de regio. Het is uitgerust met de modernste voorzieningen: een bakkerij voor verse broodjes, een lounge met gratis Wi-Fi om even te kunnen werken, af te spreken met zakenrelaties of gewoon even te genieten van een lekker ontbijtje, gehaktballetje of een kopje verse koffie.

Oesterdam

Welkom op de langste dam van alle deltawerken! 10,5 kilometer om precies te zien, met genoeg te doen. Oesterdam biedt een breed scala aan activiteiten, zoals paintballen, suppen en een RIB-experience. Na een actieve dag kun je genieten van heerlijk eten en drinken in het restaurant van Oesterdam, waar je wordt getrakteerd op een prachtig uitzicht over het water. Kortom: ben je op Tholen, ga naar Oesterdam!

Bezienswaardigheden 

Naast de historische Grote of Onze Lieve Vrouwekerk vind je in Tholen ook twee molens, namelijk molen De Hoop en molen De Verwachting. Molen De Hoop staat aan het water aan de oude stadswallen en molen De Verwachting kun je vinden aan de Vlasmarkt.

Uiteten

Heb je tijdens je bezoek zin om lekker te uiteten? Ook daarvoor kun je prima in Tholen terecht. Of je nu wilt lunchen of uitgebreid dineren, deze stad heeft het allemaal! Neem bijvoorbeeld een kijkje aan het water bij Marina Beachclub, of in het centrum bij Hart van Tholen, Hof van Holland of JuNa! Bij Brasserie de Zeester hangt de hele dag een prettige sfeer die ervoor zorgt dat gasten zich thuis voelen. Geniet hier tijdens een heerlijke lunch, borrel of maaltijd van het prachtige uitzicht van de haven van Antwerpen tot aan de Zeelandbrug. Dit geeft een echt
vakantiegevoel! Liever een snelle hap? Bezoek dan Cafetaria De Lunch in Tholen voor heerlijke frietjes of andere fastfood opties.

Vakantiehuisje huren

Overweeg jij een overnachting in een vakantiehuisje in Tholen. Bij Welcome.in kun je een vakantiehuisje huren en genieten van de mooie historie en natuur van Zeeland. Of je nu op zoek bent naar een overnachting in de natuur of meer richting het centrum, bij Welcome.in ben je op de goede plek. Dankzij ons ruime aanbod kan je op zoek gaan naar ene huisje dat precies aan jouw verwachtingen voldoet. Bekijk hier ons ruime aanbod vakantiehuisjes in Tholen.